Genomförande av beställningen

När beställningen har behandlats?

Endast efter betalning. Det är bäst att betala omedelbart, så att lagerpersonalen kan påbörja beställningen. Vid betalning med banköverföring, som kan ta upp till flera dagar, är det bra att skicka en bekräftelse på överföringen via e-post [email protected]. På så sätt kan du slutföra beställningen snabbare.

Vad är statusen för min beställning?

Du kan kontrollera statusen för din beställning i kundpanelen som finns tillgänglig efter att du loggat in på ditt konto på matterhorn-wholesale.com. Om du inte kommer ihåg din inloggning och ditt lösenord kan du använda påminnelsefunktionen på inloggningssidan. Matterhorn Wholesale kommer att skicka dig ett e-postmeddelande när beställningen skickas med spårningsnummer för ditt paket.